1400/08/13-08:45

نیازمند واردات ۷.۵ میلیون تن گندم در سال جاری هستیم

 نیازمند واردات ۷.۵ میلیون تن گندم در سال جاری هستیم

رئیس کانون صنایع غذای ایران خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر ما گندم خریداری و ذخیره نمی‌کردیم اما شرایط کنونی ما به‌گونه‌ای است که باید وارد مذاکره با هر کشوری که مازاد تولید دارد بشویم.

به گزارش اکوفارس، خشکسالی در سال جاری تاثیر خود را برتولید گندم گذاشت. بنا به آماری ارائه شده از سوی فعالان بخش خصوصی تولید گندم نسبت به سال گذشته 30 درصد افت داشت؛ از این‌رو دولت برای جبران کسری تولید ناگزیر به واردات گندمی است که نرخ آن در بازارهای جهانی تا 80 درصد گران شده است.

محمدرضا مرتضوی در گفت‌وگو با ایلنا، گفت: 2 عامل خشکسالی و مصرف گندم در سایر بخش‌های صنایع مانند از جمله خوراک دام و واحدهای پرورش طیور، باعث شد که میزان تولید گندم به حدود 5 میلیون تن برسد.

این فعال اقتصادی با اشاره به‌ذخیره 3 میلیون تنی گندم در کشور، بیان کرد: ذخیره گندم را باید حفظ کنیم البته این رقم باید در سال‌هایی که با کمبود مواجه هستیم به 5 میلیون تن برسد.

وی بابیان اینکه در سال جاری نیازمند واردات 7.5 میلیون تن گندم هستیم، تصریح کرد: در 8 ماه نخست سال حدود 5 میلیون تن گندم وارد کردیم که کسری آن باید در ماه‌های آینده وارد کشور کنیم.

مرتضوی درباره دلایل گرانی نرخ بین‌المللی گندم در سال جاری، بیان کرد: قیمت گندم در 5 سال گذشته به بالاترین نرخ خود رسید البته ما شاهد گرانی همه غلات در دنیا بودیم چراکه کشورها تولیدکننده نگران ذخایر خود هستند از این‌رو قیمت گندم، سویا و... روند افزایشی به خود گرفت. این اقلام در برخی نقاط دنیا تا 80 درصد گران شدند.

به گفته وی، مصر، عراق و چین جزو بزرگترین کشورهای واردکننده گندم در دنیا هستند. و روسیه، آمریکا، کانادا، استرالیا، آرژانتین و کشورهای اروپایی مانند فرانسه و آلمان بزرگترین تامین‌کننده گندم در جهان محسوب می‌شوند.

مرتضوی با اشاره به پایین بودن قیمت گندم در روسیه، افزود: خرید گندم در داخل روسیه پایین است این در حالیست که آنها برای صادرات گندم تعرفه 70 دلاری وضع کرده‌اند. علاوه بر این قیمت حمل‌ونقل و جابه‌جایی محصولات افزایش پیدا کرده است. حمل یک کانتینر از چین در گذشته 2 هزار دلار بود اما در حال حاضر به 80 هزار دلار رسیده است.

وی روسیه را به‌عنوان اصلی‌ترین تامین‌کننده گندم در کشور معرفی کرد و افزود: کشورهای اروپای شرقی و آلمان دیگر تامین کننده‌های گندم ما هستند. در سال‌های اخیر ما گندم خریداری و ذخیره نمی‌کردیم اما شرایط کنونی ما به‌گونه‌ای است که باید وارد مذاکره با هر کشوری که مازاد تولید دارد بشویم.

مرتضوی در پایان بیان کرد: آمریکا، استرالیا و کانادا در لیست خرید ما نیستند و ما از این کشورها گندم خریداری نمی‌کنیم. امکان خرید گندم از اوکراین برای ما وجود دارد اما ازآنجایی که کیفیت آن بسیار پایان است ما از این کشور گندم نمی‌خریم.

5 میلیون تن گندم تولید کردیم

همچنین در این رابطه علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، گفت: درسال جاری گرانی نهاده‌ها و خشکسالی تولید گندم را دچار چالش کرد و کشور برای تامین نان مردم اقدام به واردات گندم کرد.

به گفته وی، کشور سالانه به 11 میلیون تن گندم برای مصرف داخلی نیاز دارد ( صنف و صنعت) که از این مقدار حدود 5 میلیون تن آن در کشور تولید شد و بقیه نیاز باید از طریق واردات تهیه و تامین شود. در حال حاضر بخشی از این نیاز ثبت سفارش شده و بخشی دیگری از آن وارد شده است.

ایمانی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم سال زراعی جدید پربرکت باشد تا مانند سنوات گذشته نیازمند واردات یک کیلو گندم نباشیم.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط