1404/02/05-22:35

اظهار نظر جدید ماسک درباره احتمال راهیابی مجدد ترامپ به کاخ سفید

ایلان ماسک میلیاردر و مسئول وزارت تازه تاسیس کارآمدی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیامی از احتمال راهیابی مجدد وی به کاخ سفید در سال ۲۰۳۲ گفت.

به گزارش روزنامه تایمز آو ایندیا، ماسک در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، تصویری از کلاهی قرمز با عبارت «ترامپ ۲۰۳۲» را بازنشر کرد و نوشت: به آینده فکر کنید.

اقدام این میلیاردر آمریکایی به عنوان حمایت ضمنی از ریاست جمهوری احتمالی مجدد رئیس جمهور کنونی آمریکا در انتخابات سال ۲۰۳۲ تفسیر شده و در پی جنجال‌های اخیر حول محصولات تبلیغاتی جدید ترامپ با عنوان «ترامپ ۲۰۲۸» صورت گرفت که بحث‌ها درباره محدودیت دوره‌های ریاست‌جمهوری و متمم قانون اساسی ایالات متحده را دوباره داغ کرده است.

متمم بیست و دوم قانون اساسی آمریکا هر فرد را از انتخاب شدن به مقام ریاست‌جمهوری برای بیش از دو دوره منع می‌کند. ترامپ که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ رئیس‌جمهور بود و در ژانویه سال جاری (۲۰۲۵) بار دیگر به این مقام برگزیده شد، طبق قانون فعلی واجد شرایط برای دوره سوم نخواهد بود.

ترامپ پیشتر در ضیافت شام کنفرانس اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در فلوریدا گفت: «من برای رقابت بعدی پول زیادی جمع‌آوری کرده‌ام که تصور می‌کنم نمی‌توانم برای خودم استفاده کنم، اما ۱۰۰ درصد مطمئن نیستم».

ترامپ در ادامه به شوخی از «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پرسید: مایک، مطمئن نیستم، آیا من اجازه دارم دوباره کاندیدا شوم؟ بهتر است تو را درگیر این قضیه نکنم.

این اولین بار نیست که ترامپ به احتمال کاندیداتوری برای دوره سوم اشاره می‌کند. او پیش تر در سخنرانی خود در نوادا نیز گفته بود: این بزرگترین افتخار زندگی من خواهد بود که نه یک بار، بلکه دو یا سه بار خدمت کنم، که باعث دامن زدن به گمانه‌زنی‌ها درباره برنامه‌های سیاسی آینده‌اش شد.

اندی اوگلز نماینده جمهوریخواه از تنسی درباره اصلاح قانون اساسی ایالات متحده برای اجازه دادن به ترامپ به منظور نامزدی برای سومین دوره ریاست جمهوری صحبت کرده است. اما اصلاح قانون اساسی دشوار است، که از زمان تصویب اصلاحیه بیست و هفتم در سال ۱۹۹۲ تغییری نکرده است.

پیشنهاد رسمی یک اصلاحیه یا متمم نیاز به رأی دو سوم در مجلس نمایندگان و سنا دارد که جمهوریخواهان کرسی‌های کافی برای تصویب آن ندارند؛ یا از طریق یک کنوانسیون قانون اساسی که از قرن ۱۸ تاکنون برگزار نشده است. سپس، برای تصویب اصلاحیه جدید، سه چهارم از مجالس ایالتی (یعنی ۳۸ ایالت) باید آن را تائید کنند.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط