با وجود محاصره دو ماهه غزه و مخالفت با کمکرسانی به این منطقه، رژیم صهیونیستی ادعا کرده است که هیچ بحران انسانی در این منطقه وجود ندارد.
هاکبی در سرزمین های اشغالی به خبرنگاران گفت: اسرائیلیها در تأمین امنیت نظامی لازم مشارکت خواهند داشت، زیرا این یک منطقه جنگی است، اما آنها در توزیع غذا یا حتی آوردن غذا به غزه مشارکت نخواهند داشت.
این ابتکار به رهبری آمریکا که وزارت امور خارجه این کشور روز پنجشنبه اعلام کرد توسط یک بنیاد جدید برای توزیع کمکها هدایت خواهد شد، با انتقادهای بینالمللی روبرو شده است، زیرا به نظر میرسد سازمان ملل و سازمانهای امدادی موجود را به حاشیه میراند و ساختارهای بشردوستانه فعلی در غزه را تغییر خواهد داد.
باسم نعیم مقام ارشد حماس گفت که این طرح خطر نظامی کردن کمکها را به همراه دارد.
هاکبی از سازمان ملل هر سازمان مردمنهاد و هر دولتی خواست تا در آن شرکت کنند.
وی گفت: ما از افرادی که نگران این موضوع بودهاند دعوت میکنیم تا به این روند بپیوندند و ابراز امیدواری کرد که این طرح خیلی زود به اجرا درآید.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» از تاسیس بنیادی موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» (GHF) مشابه طرح ها و نقشه های رژیم اسرائیل خبر داد و نوشت: این طرح جدیدِ توزیع کمک بین آوارگان در نوار غزه قرار است که جایگزین روش های فعلی سازمان ملل و سایر آژانسهای کمکرسانی بینالمللی شود.
رئیس جمهور آمریکا که چند روز دیگر به عربستان سعودی سفر خواهد کرد، با انجام برخی اقدامات از جمله اعلام طرح ورود کمکهای انسانی به غزه و تحت فشارگذاشتن رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ، تلاش میکند علاوه بر زمینهسازی برای پیشبرد اهداف خود در خاورمیانه، اعتراضات احتمالی طرفداران فلسطین را در سفر خود به کشورهای منطقه خنثی کند.
نظرات