1404/04/15-15:00

حضور لندن در خلیج فارس کاهش می‌یابد

در پی کمبود ناوهای عملیاتی در نیروی دریایی سلطنتی، انگلیس از ماه آینده بخشی از حضور نظامی خود در خلیج فارس را کاهش می‌دهد.

به گزارش فارس، روزنامه انگلیسی «دیلی اکسپرس» گزارش کرد که با کمبود ناوهای عملیاتی در نیروی دریایی سلطنتی، بریتانیا تصمیم گرفته است تا از ماه آینده، جایگزین ناوشکن‌ها و مین‌روب‌های خود در خلیج فارس را با یک مین‌روب خودران کند که این اقدام به اعتقاد کارشناسان نظامی، به مفهوم تنزل آشکار نقش لندن در منطقه غرب آسیا است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که انگلیس ماه آینده حضور نظامی خود در خاورمیانه را به دلیل کمبود ناوهای عملیاتی کاهش می‌دهد و ماموریت ناوچه «HMS Lancaster» به همراه دو مین‌روب در منطقه غرب آسیا به پایان می‌رسد و تنها یک مین‌روب خودران جایگزین آن‌ها خواهد شد.

بر اساس گزارش دیلی اکسپرس ناوچه HMS Lancaster که از پایگاه نظامی ۴۰ میلیون پوندی بریتانیا در بحرین فعالیت می‌کرد، نقش مهمی در گردآوری اطلاعات امنیتی در منطقه خلیج‌فارس ایفا می‌کرد.

فرمانده پیشین نیروی دریایی سلطنتی انگلیس تام شارپ، در مقایسه شناورهای فعلی انگلیس با مین‌روب خودکاری که قرار است جایگزین آن‌ها شود، می‌گوید: «این مثل مقایسه یک وعده غذای کامل با یک بیسکویت است. مین‌روب‌های خودران تنها یک کار را به‌خوبی انجام می‌دهند و فاقد سیستم‌های فرماندهی، ارتباطی و دفاعی هستند. ناوچه‌ها در سراسر خلیج گشت‌زنی می‌کنند، به جوامع محلی نزدیک می‌شوند و در گردآوری اطلاعات بسیار حیاتی نقش مؤثری دارند».

بر اساس این گزارش، کاهش سطح حضور دریایی انگلیس در منطقه غرب آسیا، نقش این کشور در گروه چندملیتی «نیروهای دریایی ترکیبی» به رهبری آمریکا را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

دریاسالار بازنشسته انگلیسی کریس پری، در واکنش به این تحولات می‌گوید: «هیچ تردیدی نیست که این یک عقب‌نشینی نظامی است. ما یک سکوی عملیاتی مجهز را با سیستمی جایگزین می‌کنیم که حتی نیازی به مالکیت ملی ندارد و قابلیت بازدارندگی ندارد. حضور در منطقه یعنی پیشگیری از بحران، نه واکنش پس از وقوع آن.»

او هشدار داد که توانایی کنونی ناوگان سلطنتی برای پوشش تعهدات جهانی‌اش ناکافی است.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط