اقدامی برای مبارزه با قاچاق سیگار/ ثبت اطلاعات توسط خردهفروشان در سامانه جامع تجارت الزامی شد
مطابق با ابلاغیه مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، از تاریخ ۳/۵/۱۴۰۰ ثبت فروش سیگار توسط عوامل زنجیره توزیع به خرده فروش، الزامی شده است. کارشناسان میگوید که این اقدام، گام مهمی در جهت مبارزه با قاچاق دخانیات خواهد بود.
به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، طرح رهگیری سیگار با هدف مبارزه با قاچاق سیگار و ساماندهی زنجیره تامین و توزیع آن از سال 94 در کشور در دستور کار قرار گرفته است. این طرح با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همکاری سایر نهادها از جمله ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از سال گذشته رسما آغاز شد.
در طرح رهگیری سیگار، کلیه فرآیندهای تجارت (تولید، فروش و حمل و نقل)، از کارخانه تولید سیگار تا فروش به خرده فروشی، به طور سیستمی در سامانههای الکترونیکی ثبت میشود، تا از این طریق قانونی بودن کالا در تمامی طول زنجیره، قابل شناسایی باشد.
در راستای اجرای طرح از بهمن ماه سال 96 تا کنون، در ابتدا تولیدکنندگان سیگار، به صورت روزانه تولیدات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت مینمایند. سپس نقل و انتقالات سیگار توسط آنها به توزیعکنندگان سراسری و همچنین استانی ثبت میشود. البته کامل شدن زنجیره توزیع سیگار تنها نیازمند یک گام مهم مانده است که آن نیز مربوط به ساماندهی خرده فروشان سیگار و ثبت نقل و انتقالات سیگار تا سطح خرده فروشی در سامانه جامع تجارت است.
مطابق با ابلاغیه مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، از تاریخ 3/5/1400 ثبت فروش سیگار توسط عوامل زنجیره توزیع به خرده فروش، الزامی شده است.
گفتنی است که اجرای کامل این طرح، باعث ساماندهی و شفاف شدن زنجیره تأمین و توزیع سیگار خواهد شد. در نتیجه، تولید، فروش و جابجایی سیگار در کشور (به صورت سیستماتیک) مورد رصد قرار میگیرد که این امر در نهایت به شناسایی سیگار قانونی از سیگار غیرقانونی (قاچاق) منجر میشود.
به گزارش تسنیم، بنابر نظر کارشناسان صنعت دخانیات، در صورتی که این طرح به صورت کامل اجرا نشود و همه گامهای آن به موقع به هم متصل نشوند، تلاشهای صورتگرفته در این سالها ناکام مانده و به هیچ عنوان اهداف تعیین شده این طرح حاصل نخواهد شد.
نظرات