1400/09/15-10:28

راهکارهای حل مشکل تامین نهاده دامی

 راهکارهای حل مشکل تامین نهاده دامی

جزئیات تأمین نهاده و راهکارهای مدرن شدن صنعت دامداری در برنامه امشب گفت و گوی ویژه خبری مطرح و بررسی شد.

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، آزادی خواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس و مهراب فرجی قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی امشب ۱۴ آذرماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی جزئیات تأمین نهاده تا مدرن شدن صنعت دامداری پرداختند.

فرجی قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سامانه بازارگاه بنا به شرایطی در سال ۹۷ در کشور راه اندازی شد گفت: نهاده در سامانه بازارگاه عرضه می‌شود، عرضه نهاده صنعت طیور به صورت سیستمی از اول مهر در سامانه آغاز شد .

وی با اشاره به اینکه در اوایل مشکلاتی وجود داشت و دو تا سه ماه طول کشید تا مشکلات کم شد افزود: امروز مرغداران به راحتی به سامانه بازارگاه مراجعه و نهادهای مورد نیازشان را خریداری می‌کنند . ۳ کیلو و ۲۵۰ کیلوگرم ذرت برای یک دوره ۴۵ روزه در نظر گرفته شده است.

فرجی با اشاره به اینکه بازارگاه سه حلقه دارد ادامه داد: مشکل در بحث حمل و نقل وجود دارد و بعضاً تامین ارز با تأخیر مواجه می‌شود و نهاده هایی که در سامانه بازارگاه عرضه می‌شود با فاصله‌ی ۱۰ روزه یا یک هفته ای تخصیص پیدا می کند.

قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: مرغداری که قبلاً جوجه ریزی کرده به صورت قرضی نهاده را تامین می کند و نهاده وقتی به دستش می‌رسد که مرغش ۳۰ روزه و یا ۴۵ روزه شده است و مرغ را به بازار می دهد و لذا نهاده را به بازار عرضه می کند و یا به جایی که قرض گرفته پس می دهد، این دور تسلسل باطل اتفاق می افتد.

وی با اشاره به اینکه کشتارگاه ها در طرح نظارت سازمان نظام پزشکی قرار دارند گفت: مرغدار کل مرغ تولیدی اش را از نظر تعداد و از نظر وزن باید تحویل کشتارگاه بدهد البته پس از کسر تلفاتی که متعارف است، اگر کمتر از عددی که شناخته شده تحویل صورت بگیرد تخلف محسوب می‌شود لذا سیاست‌های تنبیهی و تشویقی در داخل سامانه در نظر گرفته شده است .

فرجی با بیان اینکه مرغدار ممکن است به روش های شناخته شده مرسومی که تحت نظارت باشد اقدام به تحویل مرغ نکرده باشد افزود: بازارگاه مرغ و مرغداری های گوشتی قفل شد ، تعداد زیادی به تعزیرات معرفی شدند و روش‌هایی که در نهایت مرغ را تحویل نمی دادند شناسایی شده است و تک‌تک واحدها در استان ها شناسایی شده است. به مدت ۲ الی ۳ ماه همه همکاران ما درگیر این موضوعات در استان‌ها بودند تا شناسایی صورت بگیرد.

قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: سال گذشته در سامانه بازارگاه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده توزیع شده است. امسال تا به امروز ۱۲ میلیون تن در سامانه بازارگاه عرضه شده است. به دلیل خشکسالی نیاز بیشتر شد و بالغ بر ۲۱ میلیون تن نهاده وارداتی سه قلم باید تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: تامینی که تا به الان صورت گرفته ۱۲ میلیون تن بوده است لذا این عدد بزرگ است و کمبود نهاده به وجود آمده است، بالغ بر یک و نیم میلیون تن ذرت تولید داخل داریم و آنچه که الان گفته می‌شود که نهاده وارداتی از سوی بازار می آید طبق قوانین گمرک تا یک و نیم درصد نهاده های وارداتی به عنوان کسری و پرت محاسبه می شود.

فرجی با اشاره به اینکه صد در صد نهاده مورد نیاز مرغداری ها تامین می شود و در حال تحویل هستند افزود: گوشتی ها ۴۵ روزه و غیر گوشتی یک ماهه نهاده را تحویل می‌گیرند و رکوردهای تولید بین صنعتی ها و روستاییان تفاوت پیدا می کند. در روستا با دام نشخوارکننده طرف هستیم، دام نشخوار کننده ۷۰ درصد خوراکش علوفه است یعنی بخش کنسانتره که ذرت و کنجاله سویا و جو است را این دام روستایی به خود ندیده بود.

قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دامی که مولد باشد وقتی ذبح می شود به نوعی امنیت غذایی ذبح شده است گفت: دام مولد و دام ماده تعریف دارد . دامدار دام اصلی اش را به هر صورتی که شده حفظ می کند اما در شرایط خشکسالی هزینه های پرورش و نگهداری دام اضافه می‌شود لذا در اینجاست که دامدار  مدیریت می‌کند به طوری که ۳۰ درصد دامش را کم می‌کند و گله اش را کم می کند تا بقیه دام را حفظ کند.

احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ایراداتی را به سامانه بازارگاه گرفتیم گفت: باید نقایص سامانه بازارگاه برطرف شود. به هر حال باید این سامانه به همه سامانه‌ها وصل شود، زمانی که بار از گمرک تحویل سامانه می‌شود گپ به وجود می‌آمد و همین مسئله باعث می شود تا رانت اتفاق بیفتد.

وی بیان کرد: برخی از افراد مسئله‌دار امکان بارگذاری در سامانه را داشتند . یکی از اشکالات این است که شخصی هم مرغدار و هم دامدار است و اقدام به ثبت سفارش می‌کند و گاهی دو ماه طول می‌کشد و نهاده به دستش نمی رسد لذا معیار باید سامانه باشد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه تولید کنندگان باید در این سامانه ثبت سفارش کنند ادامه داد: مشکل اساسی در بحث حمل و نقل است . تا پیش از این از ناوگان ریلی هیچ استفاده ای نمی کردیم و این تاسف بار بود در حالی که بسیاری از استان‌ها به ریل وصل هستند.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط