عقبگرد نفت در آستانه افزایش نرخهای آمریکا
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تقاضا برای سوخت در آستانه افزایش نرخهای بهره آمریکا، کاهش پیدا کرد.
به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با هشت سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۱۸ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت با ۲۶ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۲۰ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز گذشته با یک دلار و ۱۰ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با دو دلار کاهش، بسته شده بود.
موسسه مالی یو بی اس پیش بینی خود از قیمت هر بشکه نفت برنت تا پایان سپتامبر را به ۱۲۰ دلار و برای سه سه ماهه بعدی را به ۱۲۵ دلار افزایش داد در حالی که پیش بینی قیمت قبلی، ۱۱۵ دلار بود.
موسسه اعتبارسنجی فیچ هم پیش بینی خود از قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت برای سال ۲۰۲۲ را به میزان پنج دلار بالا برد و به ترتیب ۱۰۵ دلار و ۱۰۰ دلار اعلام کرد.
تورم رو به رشد، باعث شده است سرمایهگذاران و معاملهگران خود را برای افزایش چشمگیر نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا آماده کنند. انتظار میرود در نشست هفته جاری فدرال رزرو، نرخهای بهره ۷۵ واحد افزایش پیدا کند که بزرگترین افزایش نرخهای بهره آمریکا در ۲۸ سال گذشته خواهد بود.
در بخش تقاضا، جدیدترین موج شیوع بیماری کووید ۱۹ در چین، مربوط به یک مشروب فروشی در پکن بوده و نگرانیها نسبت به فاز جدید قرنطینهها را برانگیخته است.
اوپک در گزارش ماهانه خود، پیش بینی تقاضای جهانی برای نفت را تغییر نداد و همچنان انتظار دارد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۲ از سطح سال ۲۰۱۹ که هنوز همهگیری کووید ۱۹ شروع نشده بود، فراتر رود اما هشدار داد جنگ در اوکراین و تحولات مربوط به همهگیری، یک ریسک قابل توجه ماندهاند.
نمایندگان اوپک و منابع صنعتی به رویترز گفته بودند اوپک انتظار دارد روند رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی آینده آهسته شود زیرا افزایش قیمتهای نفت، به تورم دامن زده و تاثیر منفی روی اقتصاد جهانی میگذارد.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال، عرضه محدود که با کاهش صادرات لیبی در بحبوحه بحران سیاسی در این کشور، تشدید شده، از قیمتها پشتیبانی کرده است.
نظرات