به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی صبح امروز با حضور در سوادکوه به منظور بررسی مشکلات بازآفرینی شهری در جمع خبرنگاران با برشمردن اهداف این سفر اظهار داشت: هدف اصلی برگزاری ستاد بازآفرینی استان است تا مشکلات مطرح و تصمیمات مشترک برای پیشبرد طرحهای بازآفرینی شهری با اعضا گرفته شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری مهمترین برنامه دولت سیزدهم در این حوزه را نوسازی و مقاومسازی بناها برشمرد و افزود: ستاد بازآفرینی شهری متشکل از بیش از 20 عضو بوده که هر کدام وظیفهای در حوزه بافتهای فرسوده، بافتهای تاریخی و سکونت گاههای غیررسمی یا حاشیه در سطح استان دارند که یک چهارم استان شامل همین محدوده حاشیه میشوند.
آیینی از حضور سفیران نوسازی به استانها در 5 دی امسال در استانهای مختلف خبر داد و گفت: این خبر را برای اولین بار مطرح میکنم که به مناسبت 5 دی روز ایمنی و زلزله بم، سفیرانی از شهر بم به عنوان سفیران نوسازی با هدف بازگویی حادثه بم، دعوت مردم به مشارکت در نوسازی بناهای ناپایدار به استانهای سراسر کشور خواهند رفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی در مورد بستههای تشویقی مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران عنوان کرد: بسته تشویقی بیسابقه که برای اولین بار در ایران در سطح ملی اجرا خواهد شد و هر کسی هر خانهای با هر متراژی داشته باشد امکان گرفتن پروانه ساختمان را دارد حتی اگر زیر 50 متر باشد.
وی افزود: دسته دوم کسانی هستند که در عمق بافتها تجمیع میکنند و به حداقل حساب تفکیک میرسند، مثلا اگر در شهر زیراب حداقل حساب تفکیک 150 متر باشد دو تا 75 متر تفکیک تجمیع و یک طبقه تراکم تشویقی داده میشود با 25 صدم پارکینگ تشویقی و تراس و بالکن هم جزء تراکم ساختمانی محسوب نمیشود.
آیینی ادامه داد: اگر در محورهای اصلی بافت بخشهایی از بافت گره زیادی داشته باشد و ماشین نمیتواند عبور کند اگر دو طرف معابر بازگشایی شود، یک طبقه تراکم تشویقی و طبقه همکف کاربری غیرمسکونی تبدیل میتوان کرد و اگر در حاشیه معبر امکان پارکینگ باشد 25 صدم تخفیف پارکینگ داده میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درمورد تسهیلات در نظر گرفته شده، اظهارداشت: در مجموعه بافتهای فرسوده و محلهای بازآفرینی شهری امکان بهرهمندی از تمام تسهیلات، حمایتها و تخفیفات نهضت ملی بدون رعایت شرایط چهارگانه وجود دارد و از محل اعتبارات اشتغالزایی تبصره 18 در سطح تهران 450 میلیون تومان در کلان شهرها 400 میلیون و در سایر شهرها 350 میلیون تومان به ازای هر واحد پرداخت میشود که 150 میلیون آن صفر درصد و در تمام شهرهای مازندران تقریبا 10 و نیم درصد خواهد شد.
آیینی درمورد وظایف شهرداریها در بحث حقوق مردم در این حوزه ، تصریح کرد: شهرداریها باتوجه به تکلیف قانونگذار موظف هستند حداقل 50 درصد برای عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف دهند و حتی تا صددرصد تخفیف اعمال و معادل آن را از دولت بگیرند درواقع شهرداری تخفیفی نخواهد داد و از دولت طلبکار خواهد شد.
وی افزود: در مورد محلاتی که خدمات نسبت به متوسط شهرها کمتر دارند یعنی سرانه پائینی دارند ، ستاد بازآفرینی شهرستان به ریاست فرماندار و دبیری شهردار مرکز شهرستان باید مجموعه نیازها از جمله پروژهها، مدارس، واحدهای بهداشتی مشخص و تغییر کاربری با دستگاههای مربوطه صورت بگیرد و شرکت بازآفرینی شهری هم به عنوان دبیر ستاد ملی بخشی را بر عهده دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 95 پروژه در سطح مازندران در دست اقدام است که برخی افتتاح، برخی در مرحله ساخت هستند که بخشی در دهه فجر افتتاح و بقیه سال آینده افتتاح خواهند شد.
نظرات