به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، امروز شش ماه و ۲۱ روز از سال آبی جدید میگذرد، بر اساس مدلهای اقلیمی جهانی، بارندگی در بهار امسال در کشور در محدوده نرمال پیشبینی شده است، میزان بارندگیها در تهران امروز ۲۱ درصد نسبت به شرایط نرمال کاهش را نشان میدهد. وقوع بارندگی در بازه زمانی محدود این بازخورد را در اذهان عمومی ایجاد کرده که میزان بارشها در این استان مناسب بوده، این در حالی است که باید در همه فصول سال در تهران شاهد بارندگی باشیم تا به شرایط نرمال نزدیک شویم.
در شرایط فعلی نسبت به شرایط نرمال ۱۴ درصد با کاهش بارندگی در سطح کشور روبرو هستیم، برخی از استانها حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی و برخی دیگر تا ۴۰ درصد افزایش بارندگی را تجربه کردهاند. استانهای هرمزگان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و گلستان در محدوده کاهش شدید بارندگی قرار دارند و استانهای اصفهان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در محدوده رشد مناسب بارش هستند.
از ابتدای سالآبی جاری تاکنون، سدهای کشور بالغ بر ۲۳ میلیارد مترمکعب ورودی داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد رشد و در مقایسه با پنج سال اخیر ۱۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
خروجی سدهای کشور در همین بازه زمانی ۱۳.۵ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به متوسط پنج ساله ۳۳ درصد کاهش یافته، حجم موجود مخازن سدهای کشور ۲۸.۸ میلیارد مترمکعب بوده که این رقم معادل ۵۸ درصد پرشدگی سدهای کشور ثبت شده و نسبت به متوسط پنج ساله ۳ درصد کاهش یافته است.
هماکنون سد زایندهرود در اصفهان ۳۵ درصد، سد دوستی در خراسان رضوی ۱۴ درصد (۵۰ درصد کاهش نسب به سال گذشته)، سد شهیدرجایی در مازندران ۲۶ درصد (۶۲ درصد کاهش نسبت به سال گذشته) و سد سفیدرود در گیلان ۴۸ درصد (۲۳ درصد کاهش نسبت به سال گذشته) پرشدگی را به ثبت رساندهاند و در این بین سدهای استان گلستان ۹۱ درصد کاهش نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۱۷۱.۷میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت ۱۹۸.۲میلیمتر ۱۴درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که عددی معادل ۱۶۰.۴میلیمتر بوده هفت درصد کاهش را نشان میدهد.
نظرات