افشای طرح حمله به ایران از «خطرناکترین نشتهای اطلاعاتی تاریخ اسرائیل» است
نشریه جروزالم پست روز پنجشنبه ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) به نقل از یکی از مقامات ارشد امنیتی اسرائیل اعلام کرد که افشای اطلاعات و گزارش منتشرشده در روزنامه نیویورک تایمز درباره برنامه اسرائیل برای حمله به تأسیسات هستهای ایران، «یکی از خطرناکترین نشتهای اطلاعاتی در تاریخ اسرائیل» بوده است.
به گزارش یورونیوز؛ روزنامه نیویورک تایمز پیش از این در گزارشی فاش کرده بود که اسرائیل بطور جدی موضوع حمله به تأسیسات هستهای ایران با حمایت مستقیم ایالات متحده را بررسی کرده است.
یورو نیوز در ادامه نوشت:در پی انتشار این گزارش، شماری از سیاستمداران اسرائیلی، نخستوزیر بنیامین نتانیاهو را هدف انتقاد قرار دادند و تلویحا او را به افشای عمدی اطلاعات برای محافظت از خود در برابر موج انتقادها متهم کردند. انتقادهایی که بهخاطر «عدم اقدام کافی در برابر ایران» متوجه او بوده است.
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کل اطلاعات منتشرشده در نیویورک تایمز را خواندم و با خودم فکر کردم چقدر خوششانس بودیم که نتانیاهو هنگام بمباران رآکتورهای هستهای سوریه و عراق نخستوزیر نبود.»
جروزالم پست همچنین گزارش داده که برخی از منابع سیاسی مدعی شدهاند نتانیاهو بهمنظور کاستن از فشارهای سیاسی ناشی از ناتوانی در برخورد مؤثر با ایران، جزئیات این برنامه را به رسانهها درز داده است.
چه چیزی در گزارش نیویورکتایمز آمده بود؟
بر اساس گزارش این نشریه آمریکایی، مقامهای دفاعی اسرائیل از زمان حمله موشکی ایران به اسرائیل در یک اکتبر سال گذشته که طی آن حدود ۲۰۰ موشک بالستیک شلیک شد، بطور جدی بررسی موضوع حمله به تأسیسات هستهای تهران را آغاز کرده بودند.
مقامهای نظامی اسرائیل نسبت به توان عملیاتی ارتش خود برای حمله به ایران اطمینان داشتند و شماری از مقامات ارشد نیز از نظر تئوریک با انجام چنین عملیاتی موافق بودند.
جنگنده اف۳۵ اسرائیل در آشیانه
با این حال گزارش نیویورک تایمز نشان میدهد که این مقامات حاضر به اجرای چنین حملهای بدون حمایت رسمی ایالات متحده نبودند.
در این گزارش به چند سناریوی احتمالی برای حمله به تأسیسات هستهای تهران، از جمله طرح مشترک ایالات متحده و اسرائیل اشاره شده است.
حمله کماندوهای اسرائیلی به تاسیسات زیرزمینی در سوریه
بنابر آنچه روزنامه نیویورک تایمز گفته است، مقامات اسرائیلی منتظر بودهاند دونالد ترامپ مقام ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده بگیرد تا او را برای همراهی در حمله قانع کنند.
با این حال چند تن از اعضای دولت ترامپ با گوشزد کردن خطر کشیده شدن آمریکا به جنگی گسترده، با اجرای حمله مشترک مخالفت کردند و بر گزینه دیپلماسی و رسیدن به یک توافق با ایران تأکید داشتند.
جروزالم پست میگوید توانمندی اسرائیل در هدفگیری تأسیسات زیرزمینی مربوط به برنامه هستهای ایران، تنها در ژانویه (دی 1403) سال جاری به آگاهی عمومی رسیده بود. با این حال و حتی پس از این افشا نیز اشاره به امکان انجام حمله مشابه علیه ایران اغلب در رسانههای اسرائیلی تابو محسوب میشده و ممنوع بوده است.
نظرات