صخرههای مرجانی به دلیل نرخ بالای تنوع زیستی که حدود یک سوم از همه گونههای دریایی و همچنین یک میلیارد نفر را پشتیبانی میکنند، به عنوان جنگلهای بارانی دریا شناخته میشوند.
اما دمای بالای اقیانوسها بر روی مرجانها در سراسر اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس و هند تاثیر گذاشته و به مرجانهای بیشماری آسیب رسانده و آنها را از بین برده است.
دکتر «درک مانزلو»، مدیر سازمان دیدهبان صخرههای مرجانی در این باره گفت: حتی صخرههایی که توسط دانشمندان به عنوان پناهگاهی برای افزایش سطح گرمای اقیانوس در نظر گرفته شدهاند هم سفید شدهاند.
به گزارش روزنامه گاردین، بسیاری از مناطق در سالهای متوالی شاهد سفید شدن صخرههای مرجانی بودهاند از جمله بزرگترین سیستم صخرههای مرجانی جهان، دیواره مرجانی بزرگ استرالیا، جایی که مقامات هفته گذشته ششمین رویداد سفیدکننده گسترده را در تنها ۹ سال اعلام کردند.
سایر صخرههای استرالیا که در فهرست میراث جهانی در امتداد ساحل «نینگالو» در غرب استرالیا ثبت شدهاند نیز در ماههای اخیر، بیشترین میزان تنش گرمایی خود را ثبت کردهاند.
دانشمندان در شمال و مرکز آمریکا از جمله فلوریدا، کارائیب و مکزیک از جمله اولین کسانی بودند که پس از افزایش دمای بیسابقه اقیانوسها که شاهد سفید شدن شدید در نیمکره شمالی در تابستان ۲۰۲۳ بود، زنگ خطر را به صدا درآوردند.
اگر درجه حرارت خیلی زیاد نباشد، مرجانها میتوانند پس از سفید شدن بهبود یابند، اما بررسیهای انجام شده در ماههای پس از این رویداد، تصویری از مرگ گسترده مرجانها را ترسیم کرده است.
نظرات