در این آگهیها، شهاب سنگهایی با قیمتهایی حتی تا ۵۰ میلیارد تومان نیز به معرض فروش گذاشته شده است که برخی از آنها بهویژه توجه علاقهمندان به این نوع سنگها را به خود جلب کردهاند.
به گفته مسوولان امر در حوزه کسب و کارهای اینترنتی، خرید و فروش این سنگها در فضای مجازی هیچ منع قانونی ندارد، اما این امر باعث نگرانیهایی از جمله احتمال وجود آگهیهای جعلی و کلاهبرداری شده است.
البته گفته می شود که ۹۹ درصد از آگهیهای مربوط به سنگهای آسمانی بهویژه در سایتهای فروش، بهطور کلی کلاهبرداری هستند و باید با آنها برخورد جدی شود.
انتشار دهندگان این آگهیها معمولا ادعا میکنند که سنگها از سیاراتی همچون مریخ، ماه، عطارد و اخیرا اورانوس که یک سیاره گازی است، بهدست آمدهاند، در حالیکه این ادعاها فاقد هرگونه اساس علمی و مستند است.
در پی این کلاهبرداریها جانشین رییس پلیس فتای تهران بزرگ خبر داد: تاکنون ۲۳ نفر به دلیل فروش سنگهای آسمانی جعلی در فضای مجازی دستگیر شدهاند.
سرهنگ سعید پیرزاد روز پنجشنبه در این رابطه اضافه کرد: برخی کلاهبرداران در پلتفرمهای مجازی و سایتها، فروش سنگهای آسمانی و شهاب را آگهی کردهاند که پس از بررسی مشخص شده که این افراد یا سنگی در دست نداشتهاند یا سنگهای بی ارزش را بجای شهاب سنگ برای فروش گذاشته بودند.
همچنین کارشناسان سنگ و گوهرشناسی توصیه میکنند که کسانی که قصد خرید این سنگها را دارند، حتما از مراکز معتبر گوهرشناسی یا سنگشناسی که در کشور فعالیت دارند، برای بررسی اصالت سنگها کمک بگیرند.
نظرات