پکن که مدعی مالکیت تمامی دریای جنوبی چین است، در حالی مدعی تصرف صخره تیکسیان (سندی کی) شده که این منطقه در نزدیکی جزیره تیتو (پاگآسا)، محل استقرار یک پایگاه نظامی فیلیپین، قرار دارد. دولت فیلیپین تاکنون به طور رسمی به این ادعا واکنش نشان نداده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد سامانه دفاع هوایی کوتاهبرد مدیس (MADIS) متعلق به نیروی تفنگداران دریایی آمریکا موفق شد در استان زامبالس دو پهپاد را سرنگون کند. این سامانه در کنار سامانه موشکی اسپیدر (Spyder) فیلیپین فعالیت داشت و با شبیهسازی حملات موشکی کروز، تمرین دفاع ترکیبی را انجام داد.
از زمان آغاز رزمایش بالیکاتان، حضور ناوهای جنگی چین در نزدیکی آبهای فیلیپین افزایش یافته است. نیروی دریایی فیلیپین اعلام کرد که ناو هواپیمابر شاندونگ در ۲۲ آوریل (دوم اردیبهشت) نزدیک جزیره بابویان مشاهده شده و در ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) نیز سه کشتی دیگر در فاصله ۶۰ کیلومتری استان زامبالس دیده شدهاند.
رزمایش بالیکاتان در ۲۸ آوریل (هشتم اردیبهشت) با شبیهسازی دفاع از ساحل جزیره جنوبی پالاوان ادامه خواهد یافت.
نظرات