این درحالی است که بنابر نتایج نظرسنجی های انجام شده، لی جائه میونگ (Lee Jae-myung) نامزد حزب دموکراتیک (DP) پیشرو دیگر نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری کره جنوبی است.
بنابراین گزارش، نامزدی کیم مون سوو (Kim Moon-soo) از حزب قدرت مردم (حزب حاکم PPP) نیز فقط ۲ روز پیش و پس از آنکه هان دوک سو کفیل سابق ریاست جمهوری و نخست وزیر کره جنوبی نامزدی این حزب را نپذیرفت، مورد تایید قرار گرفت و حال این چهره با اختلاف زیادی در مرتبه دوم نظرسنجی ها قرار دارد.
لازم به یادآوری است که هان دوک سو درحالی نامزدی ریاست جمهوری از حزب خود را رد کرد که وی در تاریخ پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت جاری با هدف شرکت در این دور از انتخابات زودهنگام، از مقام رئیسجمهوری موقت کرهجنوبی، کنارهگیری کرده بود.
وی در آن زمان در یک نشست خبری اعلام کرد که در انتخابات ریاستجمهوری سوم ژوئن (۱۳ خرداد) شرکت می کند.
بر اساس نتایج نظرسنجی که دیروز (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت) منتشر شد، لی جائه میونگ نامزد حزب مخالف دولت کنونی با ۵۲.۱ درصد در مقابل کیم مون سوو از حزب حاکم با کسب ۳۱.۱ درصد، پیشتاز است.
بنابر اعلام کمیته ناظر بر انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی، هفت نامزد در این دور از انتخابات زودهنگام ثبت نام و شرکت کرده اند.
نتایج نظرسنجی صورت گرفته حاکی است که این بار رای دهنگان کره جنوبی قصد دارند تا به حاکمیت سه ساله حزب قدرت مردم خاتمه دهند؛ حزبی که با اقدام یون سوک یول رئیس جمهوری مخلوع کره جنوبی وارد یک بحران سیاسی در ابعاد ملی و جهانی شد.
کمیته انتخابات ملی کره جنوبی در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ و اندک زمانی پس از صدور حکم دادگاه قانون اساسی مبنی بر خلع یون سوک یول از مقام ریاست جمهوری این کشور، فعالیت خود را برای ثبت نام از داوطلبان نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور آغاز کرد.
مهلت ثبت نام از نامزدهای انتخاباتی کره جنوبی در تاریخ ۱۱ ماه مه برابر با ۲۱ اردیبهشت جاری به پایان رسید و تبلیغات رسمی نیز از امروز (۱۲ ماه مه برابر با ۲۲ اردیبهشت) آغاز می شود.
لازم به یادآوری است که دادگاه قانون اساسی کره جنوبی مورخ جمعه ۱۵ فروردین امسال یون سوک یول رئیسجمهوری این کشور را چهار ماه پس از اعلام حکومت نظامی، با صدور حکمی از مقام خود برکنار کرد.
این درحالی بود که این چهره در تاریخ ۱۴ دسامبر برابر با ۲۴ آذر ۱۴۰۳ به دلیل تلاش ناموفق خود برای اعمال حکومت نظامی مورخ ۱۳ آذر همان سال که بدترین بحران سیاسی کره جنوبی در دهههای اخیر را رقم زد، از سوی مجلس این کشور استیضاح شد.
نظرات