• خانه
  • بورس بانک و بیمه
1404/02/29-12:30

صدور بیمه‌نامه‌های مختلف منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان

صدور بیمه‌نامه‌های مختلف منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان

بنابر اعلام بیمه مرکزی، از ابتدای خرداد صدور بیمه‌نامه در تمامی رشته‌های بیمه‌ای برای بیمه‌گذاران حقیقی تنها با استعلام موفق کدپستی از سامانه ملی املاک و اسکان امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش اکوفارس، بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم افراد موظف هستند که محل سکونت خود را در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت کنند و بر اساس ماده ۱۶۹ مکرر همین قانون، چنانچه افراد محل سکونت خود را در این سامانه اظهار نکنند باید مشمول محرومیت‌هایی از جمله دریافت خدمات شوند.

سامانه املاک و اسکان به عنوان یک گام مثبت در راستای ساماندهی بازار مسکن شناخته می‌شود که از سال ۹۹ آغاز به کار کرده است سامانه‌ای که برای تکمیل آن نیاز است که دستگاه‌های مختلف پای کار آیند و اتصالات خود را با آن تکمیل کنند.

دستگاه‌هایی که برخی متصل شدند، اما این اتصال کامل نیست و برخی هم برای اتصال مقاومت دارند از جمله دستگاه‌هایی که باید ارائه خدماتش به مردم منوط به ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان باشد بیمه مرکزی است.

به تازگی هم بیمه مرکزی اعلام کرده است از ابتدای خرداد ۱۴۰۴، صدور بیمه‌نامه در تمامی رشته‌های بیمه‌ای برای بیمه‌گذاران حقیقی تنها با استعلام موفق کدپستی از سامانه ملی املاک و اسکان امکان‌پذیر خواهد بود.

در همین راستا هم میرزازاده رئیس مرکز فاوا بیمه مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: در جلسه اخیر کمیته تعامل‌پذیری، ضمن بررسی ابعاد حقوقی و فنی، تصمیمات مهمی در خصوص الزامات صدور بیمه‌نامه‌هه اتخاذ شد. بر اساس این تکالیف، تمامی شرکت‌های بیمه موظف شدند قبل از صدور هر گونه بیمه‌نامه، به سامانه املاک و اسکان متصل شوند و اطلاعات مشتریان را مورد بررسی قرار دهند. در صورتی که مشتری در این سامانه ثبت‌نام نکرده باشد، شرکت‌ها مجاز به ارائه خدمات صدور بیمه نامه نخواهند بود.

او افزود: بیمه مرکزی به تمامی شرکت‌ها ابلاغ کرده است که ارتباط خود را با سامانه املاک و اسکان برقرار کنند تا به‌صورت سیستمی به استعلام اطلاعات مشتریان بپردازند. این الزام شامل تمامی رشته‌های بیمه‌نامه خواهد بود و اطلاع‌رسانی‌های لازم نیز از طریق مرکز و خود شرکت‌ها به مشتریان صورت خواهد گرفت.

این مقام مسئول بیان کرد: همچنین، در راستای حمایت از مشتریان فعلی صنعت بیمه، مقرر شد که به مشتریانی که تاکنون در سامانه ثبت‌نام نکرده‌اند، از طریق شرکت‌های بیمه اطلاع‌رسانی شود تا قبل از پایان اعتبار بیمه‌نامه خود، نسبت به ثبت‌نام در این سامانه اقدام کنند. این اقدام به منظور جلوگیری از بروز مشکلات هنگام دریافت خدمات بیمه‌ای، به‌ویژه در موارد بیمه‌های اجباری نظیر بیمه شخص ثالث، صورت می‌گیرد.

او افزود: شرکت‌های بیمه تا تاریخ اول خردادماه ۱۴۰۴ فرصت دارند که اطلاع‌رسانی لازم را به مشتریان خود انجام دهند و از این تاریخ به بعد، ارائه خدمات صدور بیمه‌نامه‌ها تنها پس از استعلام از سامانه املاک و اسکان ممکن خواهد بود. در صورت عدم رعایت این الزامات، شرکت‌های بیمه متخلف با برخورد قانونی مواجه خواهند شد.

تکمیل اتصال دستگاه‌ها به سامانه املاک و اسکان که از اهمیت بسیاری برخوردار است و در همین رابطه قاسمی نماینده مجلس در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: تکمیل سامانه املاک و اسکان نیازمند همکاری نهاد‌های مختلف است به نحوی که ارائه خدمات‌شان منوط به اخذ کد تأیید محل سکونت افراد از سامانه املاک و اسکان باشد را دریافت کنند. به این ترتیب، بخش زیادی از اطلاعات در سامانه املاک و اسکان به صورت خوداظهاری تکمیل می‌شود.

قاسمی افزود: سامانه املاک و اسکان در نهایت به نفع مردم است. زیرا ساماندهی امور در حوزه مسکن در گروی تکمیل و راه‌اندازی این سامانه است. دولت وقتی به داده‌های دقیق دسترسی داشته باشد، می‌تواند تصمیمات بهتری در حوزه مسکن بگیرد و اعمال کند. در نتیجه این سیاست‌گذاری‌ها، متعادل‌سازی قیمت‌ها در حوزه مسکن صورت می‌گیرد.

حالا باید منتظر ماند و دید صنعت بیمه در راستای اجرای این تکلیف قانونی چه اقداماتی را انجام می‌دهد و آیا بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر با شرکت‌های متخلف بیمه‌ای در حوزه املاک و اسکان برخورد لازم را خواهد داشت؟ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر این موضوع خواهد بود.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط