به گفته وی، در این راستا ۲ تیم از پلیس کرمان و استان فارس برای انجام وظایف محوله به منطقه (بندرعباس) اعزام شدند.
وی به اعزام «تیم بررسی هویت قربانیان » در ابتدایی ترین ساعات وقوع حادثه خبر داد و اظهار کرد: برای جلوگیری از هر گونه سوءاستفاده احتمالی از شرایط محل وقوع حادثه، پلیس کار برقراری نظم و تامین امنیت منطقه را برعهده گرفت و با استقرار مناسب نیروها، حتی یک مورد سرقت و یا وقوع جرم نیز در محدوده وقوع حادثه گزارش نشده است.
سردار قنبری با بیان اینکه در لحظات ابتدایی حجم زیاد آتش اجازه نزدیک شدن به محل را نمی داد، افزود: با همکاری هلال احمر برخی پیکرها که چهره قابل شناسایی داشتند، با تجهیزات بیومتریک شناسایی شدند.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، در تشخیص با بیومتریک، برخی از اجساد با اثر انگشت نیز شناسایی شدند که در سامانه پلیس هویت آنان مشخص شد و بقیه اجساد نیز با دی ان ای شناسایی شدند.
احراز هویت ۱۳ نفر از مفقودین طی ۴۸ ساعت
رییس پلیس آگاهی با اشاره به اینکه به دلیل نمونه گیری دی ان ای روند کار کمی طولانی شد، افزود: در نهایت این حادثه ۱۳ مفقودی داشت که متاسفانه پیکر آنها به طور کامل سوخته و از بین رفته بود که پلیس با بررسی وسائل نقلیه، هویت این ۱۳ نفر که احراز آنها از طریق دی ان ای قابل اثبات نبود را مشخص کرد.
سردار قنبری اظهار کرد: در واقع این افراد به صورت ۱۰۰ درصد قابل احراز از طریق نمونه گیری نبودند که با عملیات چند وجهی و انجام آزمایش و بازسازی صحنه به تشخیص هویت رسیدیم.
رییس پلیس آگاهی فراجا تصریح کرد: در مجموع هویت ۵۷ نفر از مفقودین این حادثه توسط پلیس احراز و به خانواده آنان اعلام شد به نحوی که این حادثه هیچ مفقودی دیگری ندارد و پلیس هم گزارشی دراین خصوص دریافت نکرده است.
به گفته وی، این توانمندی فراجا است که مبتنی بر دانش نوین تمامی مفقودی ها را احراز هویت کرد.
رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به توانمندیهای تخصصی کشورمان در حوزه شناسایی هویت قربانیان حوادث اظهار داشت: کمتر از ۲۴ ساعت بعد از حادثه تروریستی کرمان، ۹۰ درصد اجساد شهدا و جانباختگان توسط همکاران ما شناسایی شدند.
وی افزود: همچنین در حادثه شاهچراغ نیز تیمهای تخصصی پلیس آگاهی با حضور سریع در محل و بهرهگیری از توانمندیهای فنی، شناسایی هویت قربانیان را بهسرعت انجام دادند.
رییس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به کشف ۹۹ درصد پرونده های مرتبط با قتل در کشور، گفت: هر یک کارآگاهان پلیس آگاهی حدود ۱۰۰ پرونده جنایی را برای بررسی و کشف، در اختیار دارند که این نشان دهنده حجم بالای پرونده های این حوزه است.
سردار قنبری اظهار کرد: آمار وقوع سرقت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن ۶ درصد افزایش داشت اما با تدابیر اتخاذ شده، آمار وقوع سرقت در سال های۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۹ درصد کاهش یافته است. اثبات حقیقت را داریم. اگرچه تاکنون چنین ادعاهایی مطرح نشده است و مردم ما باهوشتر از آن هستند که دچار تردید شوند البته در صورت بروز چنین مواردی، پلیس آگاهی قادر است با مدارک دقیق و مستند، واقعیت را اثبات کند.
نظرات