تولید کود شیمیایی کاهش یافت

رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی گفت: رفع تعهد ارزی و عدم تخصیص ارز ترجیحی روند تولید کود شیمیایی را در کشور با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش اکوفارس؛ صیاد فرهادی رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور گفت: بنابر آمار سالانه ۵ میلیون تن کود در بخش کشاورزی مصرف می شود که بخشی توسط دولت بصورت یارانه ای توزیع می شود.
به گفته وی، بنابر آمار سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن کود اوره، ۴۰۰ هزارتن پتاسه و ۶۰۰ هزارتن فسفات بصورت یارانه ای توزیع می شود و یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن ریز مغذی، کود مایع و آلی تولید و بصورت آزاد عرضه می شود.
فرهادی ادامه داد: گرچه در تمام صنایع مشکلاتی وجود دارد، اما در تامیننهاده های کشاورزی از جمله کود مشکلات بیشتر است چراکه مسئولان در اتاق های دربسته تصمیماتی اتخاذ می کنند که منجر به تعطیلی و نابودی تولید داخل می شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی با اشاره به اینکه با استمرار روند تخصیص ارز و ثبت سفارش تامین کود کشت پاییزه دچار چالش می شود، افزود: علی رغم آنکه تولیدکنندگان ۴ تا ۵ ماه در نوبت ثبت سفارش هستند و پس از ثبت سفارش و ورود کالا حدود یکسال تا عرضه به بازار زمان میخورد، اما مسئولان وزارت جهاد اعلام می کنند قبل از ثبت سفارش کالا، قیمت را اعلام کنند، درحالیکه هزینه های متعددی به واردات متحمل می شود که صدور این بخشنامه ها صربه مهلکی به تولید وارد می کند.
وی با بیان اینکه رفع تعهد ارزی و عدم تخصیص ارز ترجیحی تولید کود شیمیایی را دچار چالش می کند، گفت: از اول بهمن ماه سال گذشته تا اواخر امسال تخصیص ارز داده نشده است که اثر خود را در کشت پاییزه نشان می دهد. گفتنی است امسال هم عدم تخصیص ارز به تولید کود شیمیایی ادامه دارد و این امر سال گذشته منجر به افت ۳۰ درصدی تولید شد و اکنون در سال جدید، تولید آغاز نشده است.
فرهادی با بیان اینکه امکان تحقق شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید وجود ندارد، تصریح کرد: تولید ابزار می خواهد که با قطعی برق، گاز و عدم تخصیص ارز برای مواد اولیه، سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری ندارند و مسئولان تنها شعار می دهند. در حال حاضر شهرک های صنعتی از ۷ صبح تا ۱۲ شب برق ندارند که بدلیل عدمتخصیص سهمیه سوخت ناگریز به خرید گازوئیل قاچاق هستند که براین اساس امکان سرمایه گذاری وجود ندارد.
نظرات