1404/03/06-15:43

قطعی برق شاید دانش‌آموزان را بی‌‌‌کتاب درسی کند

در پی ناترازی انرژی کارخانه چوب و کاغذ مازندران هشت روز است که تولید ندارد و تولید کاغذ کتاب‌های درسی دانش‌آموزان در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

به گزارش فارس از مازندران، شرکت چوب و کاغذ مازندران، تنها مجموعه صنعتی کشور که قرارداد رسمی با وزارت آموزش و پرورش برای تولید کتاب‌های درسی دارد، به دلیل قطع برق تمامی خطوط تولید خود را از مدار خارج کرده است.

در بحبوحه بحران انرژی و چالش‌های ناشی از ناترازی برق در کشور، صنعت تولید کاغذ آموزشی با مشکلاتی جدی مواجه شده است.

شرکت چوب و کاغذ مازندران تنها تأمین‌کننده رسمی کاغذ کتاب‌های درسی دانش‌آموزان به دلیل قطع برق، خطوط تولید خود را متوقف کرده و وضعیت تولید را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

این مشکل می‌تواند میلیون‌ها دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار دهد و همچنین معیشت صدها کارگر این مجموعه را با مخاطرات جدی روبه‌رو سازد.

مسوولان شرکت در تلاش‌ هستند تا با رایزنی‌ها این مشکل را برطرف کنند.

قاسم محمدی مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران با بیان اینکه تولید کاغذ برای کتاب‌های درسی در فاز نخست خودکفایی کاغذ بوده است، گفت: شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در راستای خودکفایی در تولید کاغذ، موفق شده بود تمام نیاز کاغذ چاپ و تحریر کتاب‌های درسی کشور را تأمین کند.

وی با اشاره به گام مهم در کاهش وابستگی به واردات، افزود: این اقدام علاوه بر حمایت از تولید داخلی موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت کاغذ مصرفی در کتاب‌های درسی شده است.

مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران با بیان اینکه مسوولیت ما تأمین کاغذ کتاب‌های درسی برای حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون دانش‌آموز ایرانی است، اظهار کرد: خط یک ما به‌طور ویژه برای تولید کاغذ سفید چاپ و تحریر برای آموزش و پرورش طراحی شده است.

وی با بیان اینکه ارزش قرارداد ما با وزارت آموزش و پرورش نزدیک به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، تصریح کرد: هشت روز است که کل برق مصرفی صنعت و سایر بخش‌های کارخانه به‌طور کامل قطع شده است.

محمدی با اشاره به اینکه ما به برق ۳۵ مگاواتی نیاز داریم، اما تنها ۱.۲ مگاوات برق دریافت می‌کنیم که صرفاً برای خدمات و روشنایی کافی است، خاطرنشان کرد: تولید کارخانه به‌طور کامل تعطیل شده و این وضعیت به مدت هشت روز ادامه دارد.

وی با ابراز نگرانی از ادامه این روند، تصریح کرد: ادامه این روند می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود؛ به این دلیل که اگر همین منوال پیش برود، نه تنها تولید نخواهیم داشت، بلکه فروش نیز متوقف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران یادآور شد: این وضعیت می‌تواند به نگرانی‌های درباره حقوق حدود یک‌هزار و ۷۰۰ نفر از همکاران ما منجر شود.

محمدی تأکید کرد: تمام تلاش خود را در سطح استانداری، وزارت نیرو و سایر نهادها انجام داده‌اند تا این مشکل برطرف شود و از مسوولان خواست که هر چه سریع‌تر اقدام کنند تا تولید به حالت عادی بازگردد.

باتوجه به ضرورت تأمین برق پایدار برای جلوگیری از بحران تولید کاغذ آموزشی؛ مسوولان باید به‌سرعت تصمیم‌گیری کنند تا روند تولید به حالت پایدار بازگردد.

به گزارش فارس، این کارخانه اکنون با تأخیر در تحویل کاغذ به میزان حدود ۱۵ هزار تن مواجه است و در واقع این میزان کاغذ به وزارت آموزش و پروزش بدهکار است این در حالی است که باید تا پایان سال گذشته تحویل آموزش و پرورش می‌شد.

این شرکت با توجه به محدودیت‌های مصرف برق، نمی‌تواند به طور همزمان چندین دستگاه را روشن کند.

مدیران کارخانه از وزارت نیرو درخواست کردند که هر چه سریع‌تر مشکل تأمین برق را حل کنند تا بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

گفته‌ می‌شود؛ نامه‌ای به وزارت نیرو ارسال شده و قرار است نشستی کارشناسی با حضور عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برگزار شود. در این نشست قرار است درباره ناترازی انرژی، همچنین افزودن متممی به قرارداد وزارت آموزش و پرورش برای افزایش قیمت تمام‌شده بررسی صورت گیرد که این دو موضوع در حال حاضر در دست بررسی است و مکاتبات لازم با وزارت نیرو انجام شده است.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط