میوه کالای لوکس شد

بازار میوه این روزها با افزایش چشمگیر قیمتها مواجه شده است که نگرانیهای بسیاری را در میان مصرفکنندگان ایجاد کرده است.
به گزارش اکوفارس؛ متوسط قیمت میوه در بازار ۱۰۰ هزار تومان و بالاتر است که خرید را برای مردم سخت تر کرده است مهمتر از آن، نوسان قیمت ها است که مغازه به مغازه فرق میکند.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران، اسدالله کارگر، افزایش ۲ تا ۳ برابری هزینههای تولید مانند بذر، کود، سم، حمل و نقل و بستهبندی را از مهمترین دلایل گرانی میوه دانسته است.
وی افزود که این افزایش هزینهها باعث شده تا قیمت میوهها نیز افزایش یابد. وی همچنین از ضعف در نظارت بر بازار میوه و ترهبار به عنوان یکی دیگر از عوامل گرانی نام برد.
وضعیت قیمتها در بازار
بر اساس گزارشهای اخیر، قیمت عمده محصولات کشاورزی (میوه و صیفیجات) برای هفته جاری اعلام شده است. قیمت انواع میوههای تولید داخل در میوه فروشیهای مناطق مرکزی رو به پایین شهر نشان میدهد؛
* سیب زرد و قرمز: ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، موز کیلویی ۱۲۰ هزار تومان، توت فرنگی ۱۵۰ هزار تومان، هندوانه ۲۵ هزار تومان، زرد آلو ۱۵۰ هزار تومان به فروش میرود.
در بازار میوههای وارداتی هم موز هر کیلوگرم ۱۳۸ تا ۱۶۵ هزار تومان، نارگیل ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، آناناس ۲۲۰ تا ۴۰۰ هزار تومان و گل کلم ۶۸ هزار تومان به فروش میرسد.
راهکارهای مقابله با گرانی میوه
برای مقابله با گرانی میوه در بازار، پیشنهاد میشود که دستگاههای نظارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی اصناف، با افزایش نظارتها و برخورد با تخلفات، از افزایش بیرویه قیمتها جلوگیری کنند. همچنین، با ارائه تسهیلات و حمایتهای مالی به کشاورزان، میتوان هزینههای تولید را کاهش داده و در نتیجه قیمت میوهها را کنترل کرد. افزایش تولید در فصول مختلف سال و اطلاعرسانی به مردم درباره خرید به اندازه نیاز و جلوگیری از ضایعات میوه نیز میتواند به کاهش تقاضای کاذب و در نتیجه کنترل قیمتها کمک کند.
کاهش هزینههای تولید، بازاررسانی مناسب و کاهش دلالی و واسطهگری از مهمترین اقداماتی است که می شود برای کاهش قیمت میوه در بازار انجام داد.
* فارس
نظرات