1404/04/15-16:30

نامزدی ۱۶ کشور اروپایی برای میزبانی از کارخانه‌های هوش مصنوعی

اتحادیه اروپا اعلام کرد که ۷۶ پیشنهاد از سوی شرکت‌ها و نهادهای مختلف برای ساخت کارخانه‌های عظیم هوش مصنوعی دریافت کرده است. این مراکز فوق‌پیشرفته پردازش داده قرار است در ۱۶ کشور اروپایی و در ۶۰ مکان پیشنهادی احداث شوند.

وبگاه عرب۴۸ نوشت: «این استقبال گسترده در پاسخ به فراخوان اتحادیه اروپا برای ایجاد زیرساخت‌های قدرتمند در حوزه هوش مصنوعی صورت گرفته است؛ هدف از این طرح، پاسخگویی به نیاز روزافزون برای توان پردازشی بالا و آموزش مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی است».

اتحادیه اروپا برای اجرای این طرح صندوقی بیش از ۲۰ میلیارد یورویی در نظر گرفته و قصد دارد با این اقدام، وابستگی خود به غول‌های فناوری آمریکایی مانند مایکروسافت، آمازون و انویدیا را کاهش دهد.

«مارگرت وستاگر» معاون کمیسیون اروپا در امور فناوری، با اشاره به استقبال چشمگیر از این پروژه گفت: «اروپا باید زیرساخت‌های مستقل برای پشتیبانی از نوآوری و آموزش مدل‌های بزرگ داشته باشد، بدون آن‌که به‌شدت به پلتفرم‌های خارجی متکی باشد».

به گفته وی، فراخوان رسمی برای ارسال پیشنهادات نهایی تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد.

کارخانه‌های پیشنهادی قرار است میزبان بیش از ۱۰۰ هزار پردازنده گرافیکی (GPU) قدرتمند باشند که ظرفیت اجرای انبوهی از فرآیندهای پردازشی و آموزشی را خواهند داشت. این مراکز بستری فراهم می‌کنند تا شرکت‌های نوپا و مؤسسات تحقیقاتی اروپایی بتوانند مدل‌های هوش مصنوعی رقابتی در سطح جهانی توسعه دهند.

در حال حاضر، بخش عمده‌ای از مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی—حدود ۸۰ درصد—در آمریکا یا چین آموزش داده می‌شوند. با توجه به افزایش تنش‌های ژئوپولیتیکی و فناوری میان پکن و واشنگتن، اروپا به دنبال تقویت حاکمیت دیجیتال و کاهش وابستگی به خارج است.

این مراکز بخشی کلیدی از نقشه راه اروپا برای تقویت تولید بومی در حوزه هوش مصنوعی، توسعه زیرساخت‌های مشترک میان بخش‌های دولتی و خصوصی و ترویج مدل‌های متن‌باز به‌عنوان جایگزینی برای نمونه‌هایی چون GPT شرکت OpenAI یا Gemini گوگل هستند.

قرار است تا پایان سال جاری شماری از این پیشنهادات برگزیده شوند و اجرای پروژه‌ها از سال ۲۰۲۶ آغاز شود. فرانسه، آلمان و سوئد در کنار کشورهایی از منطقه بالتیک و شرق اروپا، از جمله کشورهای مطرح برای میزبانی این مراکز هستند.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط