به گزارش ایرنا؛ کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیهای گفت که گزارشگران ویژه، موظف به رسیدگی به «مسائل حساس و اغلب جنجالی هستند که مورد توجه بینالمللی می باشند.»
وی افزود که حتی زمانی که آنها به شدت با کار گزارشگران ویژهای مانند آلبانیز مخالف هستند، کشورهای عضو سازمان ملل متحد «باید به جای توسل به اقدامات تنبیهی، به طور اساسی و سازنده تعامل کنند.»
ولکر ترک کمیسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: حملات و تهدیدها علیه افراد دارای مجوزهای ویژه و همچنین نهادهای کلیدی مانند دادگاه کیفری بینالمللی باید متوقف شود. راه حل، بحث و گفت و گوی بیشتر در مورد نگرانیهای واقعی حقوق بشری است که این گزارشگرها به آنها میپردازند.
پس از آنکه مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته تحریمها علیه این گزارشگر را اعلام کرد، تعدادی از سازمانهای حقوق بشری و مدافعان، بیانیههایی در حمایت از آلبانیز صادر کردهاند. روبیو آلبانیز را متهم به راهاندازی «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی» علیه آمریکا و اسرائیل کرده بود.
روبیو در بیانیه ای اعلام کرد: تحریمهایی را علیه فرانچسکا پائولا آلبانیزه، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در امور «وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطینی از سال ۱۹۶۷» بر اساس فرمان اجرایی شماره ۱۴۲۰۳ رئیسجمهور ترامپ، با عنوان «اعمال تحریمها علیه دادگاه کیفری بینالمللی»، اعلام می کند.
او مدعی شد: آلبانیزه بهطور مستقیم با دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) در تلاشهایی برای تحقیق، بازداشت، بازجویی یا پیگرد قضایی شهروندان ایالات متحده یا اسرائیل همکاری داشته، بدون آنکه رضایت این دو کشور جلب شده باشد و از آنجا که نه ایالات متحده و نه اسرائیل عضو اساسنامه رم نیستند، این اقدام نقض آشکار حاکمیت هر دو کشور محسوب میشود.
وزیر خارجه ترامپ مدعی شد: ایالات متحده بارها فعالیتهای مغرضانه و بدخواهانه آلبانیزه را محکوم و به آن اعتراض کرده است؛ فعالیتهایی که مدتهاست او را برای ایفای نقش در سمت گزارشگر ویژه، نامناسب ساختهاند. آلبانیزه آشکارا سخنان یهودستیزانه مطرح کرده، از اقدامات تروریستی حمایت نموده و بیپرده از ایالات متحده، اسرائیل و غرب ابراز انزجار کرده است. این جانبداری در سراسر دوران فعالیت حرفهای او مشهود بوده و از جمله شامل توصیه به دادگاه کیفری بینالمللی برای صدور قرار بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین آن کشور، بدون هیچ مبنای حقوقی معتبر است.
روبیو تصریح کرد: او اخیراً با نوشتن نامههای تهدیدآمیز به دهها نهاد در سراسر جهان، از جمله شرکتهای بزرگ آمریکایی در حوزههای مالی، فناوری، دفاعی، انرژی و هتلداری، اتهامات افراطی و بیاساس و توصیه به دیوان کیفری بینالمللی برای پیگیری تحقیقات و پیگرد قانونی این شرکتها و مدیران آنها، این تلاشها را تشدید کرده است. ما این کارزارهای جنگ سیاسی و اقتصادی را که منافع و حاکمیت ملی ما را تهدید میکند، تحمل نخواهیم کرد.
وزیر خارجه ترامپ همچنین گفت: ایالات متحده به انجام هر اقدامی که برای پاسخ به اقدامات غیرقانونی دیوان کیفری بینالمللی، بررسی و جلوگیری از سوءاستفاده از قدرت و محافظت از حاکمیت خود و متحدانش ضروری بداند، ادامه خواهد داد.
گزارشگر سازمان ملل این هفته از کشورهایی که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اجازه پرواز بر فراز حریم هوایی خود در مسیر آمریکا را دادند، انتقاد کرد و گفت که آنها ممکن است تعهدات خود را تحت قوانین بینالمللی زیر پا گذاشته باشند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین، هشدار داد: «نسلکشی در غزه متوقف نخواهد شد، زیرا سودآور است».
نظرات